Ο Όμιλος Γκριμάλντι υποδέχθηκε στην Ιταλία το Eco Livorno

Τετάρτη, 03 Μάρτιος 2021 16:59
Τελετή ονοματοδοσίας του Eco Livorno πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Τρίτης στο λιμάνι του Λιβόρνο. Πρόκειται για το τρίτο υβριδικό πλοίο μεταφοράς οχημάτων/ro-ro του Ομίλου Γκριμάλντι.
 
Πρόκειται για μια σειρά 12 πράσινων-οικολογικών πλοία 5ης γενιάς που ναυπηγεί ο Όμιλος στις κινεζικές γιάρδες Jinling. Το Λιβόρνο ήταν το πρώτο λιμάνι που έπιασε το πλοίο μετά τον απόπλου του από την Κίνα.
 
Το Eco Livorno, θα ταξιδεύει υπό ιταλική σημαία. Έχει μήκος 238 μέτρα και πλάτος 34, συνολικής χωρητικότητας 67.311 τόνων με υπηρεσιακή ταχύτητα 20,8 μίλια. Η μεταφορική ικανότητα των επτά καταστρωμάτων είναι διπλάσια σε σύγκριση με ην προηγούμενη σειρά ro-ro του Ομίλου. Μπορεί να μεταφέρει οχήματα 7.800 linear μέτρων που αντιστοιχεί σε 5 – τρέιλερ και 1580 ιχ αυτοκίνητα.
 
Αν και με διπλάσια χωρητικότητα από τα παλαιότερα, το Eco Livorno καταναλώνει την ίδια ποσότητα καυσίμων με τα πλοία της προηγούμενης σειράς ro-ro και με σύγχρονη τεχνολογία οι εκπομπές αερίων είναι κατά πολύ μειωμένες.
 
Κατά την παραμονή του στο λιμάνι το πλοίο έχει μηδενικές εκπομπές αερίων Co2 γιατί χρησιμοποιεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου που επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι μηχανές του πλοίου είναι κορυφαίας τεχνολογίες ελεγχόμενες ηλεκτρονικά με συστήματα καθαρισμού των καυσαερίων.