Η Latsco Shipping παρέλαβε το πρώτο νεότευκτο LNG «Hellas Diana»

Παρασκευή, 02 Απρίλιος 2021 17:24
Το πρώτο νεότευκτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου- LNG carrier, παρέλαβε η Latsco Shipping της οικογένειας Λάτση. Πρόκειται για το «Hellas Diana» το οποίο εντάχθηκε στο στόλο της εταιρείας την περασμένη Τετάρτη 31 Μαρτίου. Έχει μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ., μήκος 297 μέτρα και πλάτος 46 μέτρα. Είναι το πρώτο από τα δύο LNG carriers που έδωσε παραγγελία η εταιρεία στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο, Hyundai Samho Heavy Industries.
 
Το δεύτερο νεότευκτο LNG carrier, το «Hellas Athina» αναμένεται να παραληφθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Και τα δύο πλοία διαθέτουν δίχρονες κύριες μηχανές WinGD X-DF.
 
Η Latsco έχει σε πλήρη ανάπτυξη το ναυπηγικό της ενισχύοντας τον στόλο της με υπερσύγχρονα πλοία. Έχει δώσει μία ακόμη παραγγελία για τη ναυπήγηση τεσσάρων υπερ-δεξαμενοπλοίων, τα λεγόμενα VLCC χωρητικότητας άνω των 300.000 το καθένα. Η παραλαβή τους θα αρχίσει τον Μάιο του 2022.
 
Στο νερό έχει στόλο που απαρτίζεται συνολικά από 30 δεξαμενόπλοια. Από αυτά 13 είναι Medium Range, 5 LR 2 Αframax , 11 LPG και ένα LNG.
 
Ο Όμιλος της οικογένειας Λάτση έχει δύο ακόμη εταιρείες. Η Marla tankers με τέσσερα aframax και η Marla Dry με τέσσερα φορτηγά πλοία supramax.