Νικόλας Μαρτίνος: Η Τhenamaris παρέλαβε το νεότευκτο LPG Seamaid

Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2021 13:00
Ενισχύει συνεχώς και εκσυγχρονίζει τον στόλο της με νεότευκτα πλοία η Thenamaris συμφερόντων Ντίνου Μαρτίνου την οποία πλέον ελέγχει ο γιος του Νικόλας. Πιο συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το LPG Seamaid μεταφορικής ικανότητας 38.000 κυβικών μέτρων ενώ μέσα στην χρονιά ενέταξε στον στόλο της το επίσης νεότευκτο Searambler. Η εταιρεία διαθέτει πλέον συνολικά έξι LPG carriers.
 
Επίσης μέσα στο 2021 παρέλαβε το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου-LNG “Cool Racer” μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων καθώς και το υπέρ δεξαμενόπλοιο VLCC “Sea Duke” μεταφορικής ικανότητας 351.990 τόνων.
 
Η Thenamaris έχει σε εξέλιξη ναυπηγικά προγράμματα για: 
 
-πέντε δεξαμενόπλοια εκ των οποίων το ένα VLCC 309.800 τόνων με το όνομα Sea Duchess και τέσσερα 50.000 dwt με χρόνο παράδοσης το 2022
 
-Δύο φορτηγά πλοία χωρητικότητας 81.400 τόνων το καθένα με παράδοση το 2022 και
 
-Δύο LPG τα Seagemini και Seateam 38.000 κυβικών μέτρων το καθένα και παράδοση το 2022.
 
Η Τhenamaris διαχειρίζεται στόλο από 96 πλοίων άνω των 10 εκατ. τόνων εκ των οποίων 63 είναι δεξαμενόπλοια, 19 φορτηγά, έξι LPG , πέντε LNG και τρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
 
Με τα υπό ναυπήγηση η εταιρεία θα σπάσει το φράγμα των 100 πλοίων.
 
Ο Νικόλας Μαρτίνος είναι διευθύνων σύμβουλος της Thenamaris,  και έχει τιμηθεί με το  Lloyd’s Award βραβείο Νέας Γενιάς (New Generation Shipping Award).
 
Τα μέλη της Επιτροπής των βραβείων είχαν επεσήμαναν:
 
« Η οικογένεια Μαρτίνου έχει μακρά παράδοση στο να δίνει το χώρο και την ευκαιρία στην νέα γενιά να παίρνει τα ηνία από νωρίς.
 
Αυτό ακριβώς συνέβη και στην Thenamaris, όπου ο Νικόλας Μαρτίνος ήδη μετρά πολλά χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος.
 
Η Thenamaris έχει κοπιάσει καιρό για να γίνει υπόδειγμα ναυτιλιακής εταιρείας και ο Νικόλας Μαρτίνος την έχει κάνει πρωτοπόρο σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, η κοινωνική ευθύνη και η διαχείριση της ενέργειας.
 
Επίσης, ήταν εκείνος που έκανε το άνοιγμα της Thenamaris  σε νέους τομείς, κυρίως σε πλοία μεταφοράς LNG και LPG.
 
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ηγείται μιας εξαιρετικά φημισμένης εταιρείας μ με περισσότερους από 300 εργαζομένους στην ξηρά και 3.000 στη θάλασσα, καθιστούν τον Νικόλα Μαρτίνο έναν, περισσότερο-από-άξιο, νικητή του Βραβείου Επόμενης Γενιάς».
 
Ο Νικόλας Μαρτίνος, 39 χρονών σήμερα, ανέλαβε πριν από επτά περίπου χρόνια  το τιμόνι  της Thenamaris στο πλευρό του πατέρα του.