ΠΕΙΡΑΙΑΣ

150 νεα φυτά «στολίζουν» την πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη

 Πετούνιες, λεβαντίνες, σάλβιες, στερλίτσιες , γύρω στα 150 φυτά «στολίζουν» την πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη, φυτά που απορροφούν και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, μετά τη δενδροφύτευση που πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Οι Διευθύνσεις Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παιδείας και Πολιτισμού  προχώρησαν και σε παρεμβάσεις καλλωπισμού και καθαρισμού της πλατείας ,με στόχο να προσφέρουν έναν ευχάριστο για χαλάρωση και αναψυχή περιβάλλον. Μαθητές και το 9ο Σύστημα Προσκόπων με τη βοήθεια του καλλιτέχνη  Χρήστου Ρουμελιώτη ζωγράφισαν τα τοιχία, δίνοντας χρώμα στην πλατεια.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

« Η συγκεκριμένη δενδροφύτευση εντάσσεται σε ένα κύκλο αισθητικών παρεμβάσεων που έχουμε δρομολογήσει για τις πλατείες της πόλης μας. Επενδύουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Θέλουμε να αποδώσουμε σ’αυτή την πόλη σύγχρονες πλατείες, εμπορικά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένες, πλατείες που θα δίνουν ζωή στην περιοχή και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χαρά στους δημότες και θα συνιστούν πόλο ανάπτυξης ανθρώπινων σχέσεων και κοινωνικότητας. Θέλω να ευχαριστήσω τις διευθύνσεις του Δήμου μας που συνεργάστηκαν και έφεραν αυτό το αποτέλεσμα και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων για τη συμμετοχή της».