ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ

Βαγγέλης Μαρινάκης: Επίτιμος Διδάκτωρ στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης Featured

Επίτιμος Διδάκτωρ του προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων αναγορεύτηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης , στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης

«Έχω την τιμή να λαμβάνω αυτό το διδακτορικό από την καλύτερη ναυτική ακαδημία. Σπούδασα Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, αλλά η ναυτιλία ήταν πάντα το πάθος μου. Για πολλούς από εμάς στην Ελλάδα η θάλασσα είναι η χαρά μας, η ζωή μας και είμαστε πολύ κοντά της. Είναι μια μικρή χώρα στη Μεσόγειο, αλλά αυτή η μικρή χώρα έχει το μεγαλύτερο εμπορικό ναυτικό στον κόσμο. Για μένα η θάλασσα, η ναυτιλία, η ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ήταν ποτέ απλώς μια δουλειά ή μία επιχειρηματική ευκαιρία, είναι ένα πάθος και μια πολύ μεγάλη αγάπη, και στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να ακολουθείς το πάθος σου σε όλη τη διαδρομή» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κατά την έναρξη της τελετής η μπάντα της Ακαδημίας παιάνισε τον ελληνικό εθνικό ύμνο προς τιμήν του κ. Μαρινάκη, ο οποίος ήταν ο μόνος μη Αμερικανός πολίτης μεταξύ των τιμώμενων προσώπων.

«Εμφανίστηκα σήμερα το πρωί και είδα την ελληνική σημαία να κυματίζει μπροστά από το σχολείο. Και λέω, Θεέ μου, είναι αυτό για μένα; Γνωρίζοντας ότι είμαι ο μόνος Έλληνας εδώ. Ήταν μεγάλη έκπληξη που είδα τον κ. Μαρινάκη εδώ και είμαι πραγματικά περήφανος που βρίσκομαι εδώ», είπε ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, απόφοιτος της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης.

Μαζί με τον κύριο Μαρινάκη αναγορευτήκαν Επίτιμοι Διδάκτορες τρεις ακόμα σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων.

«Αγαπώ απόλυτα τη ναυτική ακαδημία της Μασαχουσέτης, βρίσκομαι μπροστά σας ως ζωντανή απόδειξη της δέσμευσης που αναλαμβάνει η πολιτεία μας απέναντι στη τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε ο πολιτειακός γερουσιαστής, Michael Rodrigues.