ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Ο καπετάνιος έσωσε τη ζωή επιβάτη

Ο επιβάτης ο οποίος ταξίδευε από τον Πειραιά για την Χίο υπέστη ανακοπή και ο πλοίαρχος Τάσος Πουκαμισάς τον επανέφερε στη ζωή

Η ελληνική ναυτοσύνη έχει μία ξεχωριστή θέση στην διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. H ικανότητα των Ελλήνων ναυτικών όσον αφορά τη ναυτική τέχνη αλλά και η ενσυναίσθηση που έχουν απέναντι στους συνανθρώπους τους που κινδυνεύουν τους κατατάσσουν στην κορυφή.

Χθες έγινε ένα περιστατικό πάνω σε πλοίο όταν ο ηλικιωμένος υπέστη καρδιακή ανακοπή και χάρις στην παρέμβαση του πλοιάρχου ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες επανήλθε στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα ο επιβάτης Κ.Π. ηλικίας 82 ετών ο οποίος ετοιμαζόταν να ταξιδέψει μόνος από τον Πειραιά με προορισμό για την Χίο με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ έπαθε καρδιακό επεισόδιο ενώ το πλοίο ήταν ακόμη στο λιμάνι Πειραιά.

Ο πλοίαρχος Τάσος Πουκαμισάς ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ο καπετάνιος με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή επανέφερε τον 82χρονο ο οποίος ανέκτησε πλήρως τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον τυχερό μέσα στην ατυχία του επιβάτη ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

ploiarxos
O πλοίαρχος Τάσος Πουκαμισάς
protothema.gr