ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση - Συνάντηση Κατσαφάδου - Θεοδωράτου

Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η ποιότητα υπηρεσιών  και οι γεωπολιτικές εξελίξεις ήταν αντικείμενο συνάντησης του πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κ. Κατσαφάδο με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν) κ. Διονύση Θεοδωράτο.

Η ζήτηση για ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι αυξημένη με τους γνωστούς δημοφιλείς προορισμούς αυτής της περιόδου να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προνοήσει να προσθέσουν δρομολόγια δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να έχουν περισσότερες επιλογές.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν) κ. Διονύσης  Θεοδωράτος   διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα διευκρινίζοντας ότι τα σενάρια κλιμάκωσης της έντασης στη Μ. Ανατολή, μεταφέρονται στις αγορές, στις τιμές των καυσίμων.

Η ενίσχυση του αναπτυξιακού χαρακτήρα των γραμμών, η σταθερότητας και ασφάλεια  του ακτοπλοϊκού δικτύου με εξαιρετικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό αποτελούν προτεραιότητα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

 Η αύξηση της επιβατικής και μεταφορικής κίνησης θα συμβάλει αποτελεσματικά  στην αντιμετώπιση των άμεσων προκλήσεων της ακτοπλοΐας,στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και ανανέωσης του στόλου. Οι θαλάσσιες μεταφορές συνεχίζουν να είναι ο ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς του παγκόσμιου εμπορίου και μεταφοράς εκατομμυρίων επιβατών.