ΛΙΜΑΝΙΑ

Διαμετακομιστικός κόμβος για αυτοκίνητα το λιμάνι του Βόλου

Πάνω από 1.000 καινούργια αυτοκίνητα την τελευταία εβδομάδα

Αποδεικνύοντας ότι ο λιμένας Βόλου διαθέτει τα εχέγγυα για την εδραίωση δραστηριότητας με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την πόλη, τη Δευτέρα 15 Απριλίου και τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, εκφορτώθηκαν πάνω από 1.000 καινούργια αυτοκίνητα στο λιμάνι του Βόλου.

Αφού προηγήθηκαν όλες, οι απαραίτητες ενέργειες από το Ναυτικό Πρακτορείο Παπαγεωργίου, τους εκπροσώπους της J. VENETOS & Co LTD, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ΑΕ, τους Λιμενεργάτες Βόλου και το Τελωνείο Βόλου, η ΚΙΑ ΑΒΕΕ ΕΛΛΑΣ εκφόρτωσε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, 473 καινούργια αυτοκίνητα στο λιμάνι του Βόλου. Τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου με το πλοίο, Ro-Ro “SANG SHIN “ μήκους 180 μέτρων προερχόμενο από το KOPER της Σλοβενίας.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, η ΚΙΑ ΑΒΕΕ ΕΛΛΑΣ και η HUNDAI HELLAS, εκφόρτωσαν 657 αυτοκίνητα, εκ των οποίων 451 ΚΙΑ και 260 HUNDAI. Τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου με το πλοίο, Ro-Ro “ GRAND HERO “ μήκους 200 μέτρων προερχόμενο από Τουρκία και με προορισμό τη Σλοβενία.

Τα αυτοκίνητα τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο λιμένα Βόλου και μεταφέρθηκαν με ειδικά φορτηγά στους τελικούς προορισμούς, άμεσα και με ασφάλεια.

Μάλιστα σύμφωνα με τους διαχειριστές του Ναυτικού Πρακτορείου κ.κ. Χάγια Χρήστο και Μηνάογλου Χρήστο έχει δηλωθεί ενδιαφέρον για περισσότερες προσεγγίσεις πλοίων και μετά το Πάσχα αναμένονται και νέες εκφορτώσεις στον λιμένα Βόλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε μεταξύ άλλων «Το λιμάνι του Βόλου ξεκίνησε από πέρυσι δυναμικά, μετά από συντονισμένες ενέργειες που έγιναν μια προσοδοφόρα δραστηριότητα για τον λιμένα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η δραστηριότητα αυτή σε συνδυασμό με άλλες εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες logistics προσδίδουν πλεονεκτήματα στο λιμάνι και οφέλη στην πόλη του Βόλου. Το πιο σημαντικό όμως για να στηρίζουμε την αύξησης της εμπορικής μας δραστηριότητας είναι να δημιουργηθεί ελεύθερη ζώνη στο λιμάνι μας την οποία θεωρώ απαραίτητη».