ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Βύθιση θαλαμηγού στο Νυδρί

Προανάκριση από το Λιμενικό της Λευκάδας

Το μεσημέρι της Παρασκευής (19/4), το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου της Λευκάδας ενημερώθηκε για περιστατικό βύθισης θαλαμηγού σκάφους σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στο λιμάνι του Βλυχού.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το σκάφος να έχει πάρει μεγάλη κλίση προς την πλώρη και να βυθίζεται με γρήγορο ρυθμό λόγω εισροής υδάτων. Αμέσως προσήλθε καταδυτικό συνεργείο, με τη συνδρομή του οποίου διενεργήθηκε πλήρης απάντληση των υδάτων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του σκάφους. Στη συνέχεια, το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο καρνάγιο του Βλυχού προκειμένου να ανελκυστεί στη ξηρά με μέριμνα του ιδιοκτήτη του. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 70χρονος πλοιοκτήτης για παράβαση του άρθρου 277 παρ. 2 του Π.Κ. "Πρόκληση ναυαγίου", ενώ παράλληλα απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.