ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Το ... αστυνομικό δελτίο του Λιμενικού!

Το δελτίο τύπου του ΛΣ για τα συμβάντα του τελευταίου 24ωρου

Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη σε Κ/Ζ  στη Θήρα-Θάνατος άνδρα στην Κάλυμνο-Ανεύρεση σορού αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Μήθυμνα-Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ στο Ηράκλειο-Διακομιδή ασθενούς
 
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας από τον ναυτικό πράκτορα κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μπαχάμες, ότι 73χρονος αλλοδαπός επιβάτης απεβίωσε εντός της καμπίνας του. 
Με τον κατάπλου του πλοίου στο αγκυροβόλιο της Θήρας, ο 73χρονος παρελήφθη από μια Ε/Γ-Τ/Ρ-Λάντζα και μεταφέρθηκε στο λιμάνι ¨ΑΘΗΝΙΟ¨. Στη συνέχεια, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου βεβαιώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.
 
*****
Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 77χρονος αλλοδαπός, από την παραλία ¨ΑΛΜΥΡΕΣ¨ στο Βαθύ της Καλύμνου. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήθυμνας, για την ύπαρξη μιας σορού άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης, επί της βραχώδους ακτής ¨ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨ στη Σκάλα Συκαμινέας της Λέσβου.
Η σορός του άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Πέτρας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ¨ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ¨, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ¨POWER JET¨ σημαίας Κύπρου, ότι κατά την προετοιμασία απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης των δεξιών κύριων μηχανών.
Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το ¨POWER JET¨ απέπλευσε για την εκτέλεση δρομολογίου προς το λιμάνι Θήρας και επιστροφή, με 532 επιβάτες, 23 Ε.Ι.Χ. και 08 δίκυκλα.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκε, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.N. 67, 89χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.