ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πέραμα: Συγκέντρωση για το Κέντρο Υγείας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Και συνέντευξη Τύπου

Με συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου έξω από το κτίριο του πρώην Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, το απόγευμα της Τετάρτης, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών έδωσαν συνέχεια στις πρωτοβουλίες με τις οποίες διεκδικούν την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, για τη λειτουργία σύγχρονου Κέντρου Υγείας αστικού τύπου.

Στο κάλεσμα των σωματείων ανταποκρίθηκαν πλήθος εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, ενώ παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Όλοι μαζί απαίτησαν τη διαμόρφωση των υποδομών και τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό, για τη λειτουργία Κέντρου Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων εντός της Λιμενικής Ζώνης, αλλά και των κατοίκων του αστικού ιστού πέριξ του λιμανιού.

Την αναδρομή στον τρόπο με τον οποίο στήθηκε και λειτούργησε ο Σταθμός έκανε εισηγητικά ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου. Υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που προηγήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αξιοποιηθεί ο χώρος για τη λειτουργία μιας δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την οποία έχει μεγάλη ανάγκη ο λαός της περιοχής. Όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους, η δράση των σωματείων έχει φέρει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον απόφαση για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας. Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως είναι ανάγκη οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες να συνεχιστούν, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες τεχνικές μελέτες και εργασίες, να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος προϋπολογισμός, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Τις ανάγκες των σχολικών μονάδων για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας ανέδειξε ο Βασίλης Βατίστας, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Περάματος και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».

Τη στήριξη στην πρωτοβουλία που αρχικά ανέλαβε το Συνδικάτο μετέφερε ο Βασίλης Μαμματάς, πρόεδρος του Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος. «Είμαστε πάντα στους αγώνες για μια καλύτερη πόλη», τόνισε και αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής και στην έλλειψη κρίσιμων υποδομών.

Στη συγκέντρωση πήρε τον λόγο ο Γιάννης Πατσιλινάκος, πρώην Δήμαρχος Περάματος, υπενθυμίζοντας τις διεκδικήσεις της αγωνιστικής αρχής των ημερών του, που παραμένουν επίκαιρες και σήμερα. Προτάσεις για τα επόμενα βήματα και πρωτοβουλίες κατέθεσε η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μαρία Τραπελά.