ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ

Diana: Ναύλωσε το φορτηγό πλοίο “Leto” έναντι $16.000 ημερησίως

Η εισηγμένη στο NYSE Diana Shipping Inc., συμφερόντων  Παληού, ανακοίνωσε ότι έχει εισέλθει σε σύμβαση χρονοναύλωσης με την ASL Bulk Shipping Limited, για ένα από τα πλοία του στόλου της.

Η ναύλωση αφορά στο Panamax bulk carrier “Leto” (χωρητικότητας 81.297 dwt & κατασκευής του 2010) και η τιμή ανέρχεται σε 16.000 δολάρια ανά ημέρα. Επισημαίνεται ότι η ναύλωση του εν λόγω πλοίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 Μαΐου 2024 για περίπου ένα έτος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ναύλωση του “Leto” αναμένεται να αποφέρει περίπου 4.75 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του m/v Houston, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 38 bulk carriers, συμπεριλαμβανομένων 4 Newcastlemaxes, 8 Capesizes, 5 Post-Panamaxes, 6 Kamsarmaxes, 6 Panamaxes & 9 Ultramaxes.

Επίσης, η Εταιρεία περιμένει δύο νεότευκτα Kamsarmax bulk carrier διπλού καυσίμου – μεθανόλης έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Houston και εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4.4 εκατομμύρια dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 10.74 έτη.