ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Εντυπωσιακή τοιχογραφία, στα 35ο & 36ο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο Πειραιά Featured

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με την UrbanAct

Μια ακόμη εντυπωσιακή τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε στην πόλη μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με την UrbanAct.
Αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και τη «Μητέρα Γη», η νέα τοιχογραφία κοσμεί τα 35ο & 36ο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ομορφαίνοντας το κτίριο και την περιοχή.



Η ξεχωριστή τοιχογραφία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», που έχει σκοπό να μεταμορφώσει τις προσόψεις σχολικών συγκροτημάτων, περνώντας παράλληλα μηνύματα για ζωτικής σημασίας περιβαλλοντικά θέματα.



Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν τέσσερις καλλιτέχνες από τη Βραζιλία, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά στη χώρα μας και επιμελήθηκαν το έργο, αφιερωμένο στη «Μητέρα Γη», υπενθυμίζοντας την οικουμενικότητα των προβλημάτων.
Πρόκειται για τους Carlos Zornitta, Zion, Fhero & Isaac de Jesus, οι οποίοι ήταν φιλοξενούμενοι της εταιρείας χρωμάτων σπρέι “Flame by Cosmos Lac”, η οποία είναι ο αποκλειστικός χορηγός της δράσης.



Για το 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», θα φιλοτεχνηθούν τοιχογραφίες σε 4 ακόμα σχολικά κτίρια της πόλης μας, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.



Σημειώνεται ότι, το 35ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, βρίσκεται στην περιοχή παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Έργου “euPolis”, που υποστηρίζει μια Ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Αστικού Σχεδιασμού για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών.

Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Μια εντυπωσιακή δημόσια τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε στην πόλη μας, ομορφαίνοντας αυτή τη φορά τα 35ο & 36ο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Οι τοιχογραφίες αποτελούν τέχνη, κοσμούν τον αστικό ιστό, προσφέρουν μια διαφορετική αισθητική και προσδίδουν έναν σύγχρονο χαρακτήρα εξωστρέφειας στις πόλεις.
Το κρίσιμο περιβαλλοντικό μήνυμα που περνά η τοιχογραφία αποτελεί για τη Δημοτική μας Αρχή προτεραιότητα και σε αυτό το πλαίσιο υλοποιούμε μια σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και πρωτοβουλιών, προκειμένου η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει συνείδηση από μικρή ηλικία. Οι δημόσιες τοιχογραφίες αποτελούν εικαστικά έργα τέχνης ανοικτά στο κοινό, συμβάλλουν στο να αποκτήσουν οι πόλεις πολιτιστική ταυτότητα και γι΄ αυτούς τους λόγους θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε ενέργειες που δίνουν χρώμα και προσδίδουν αισιοδοξία και καλαισθησία σε κτίρια και δημόσιους χώρους της πόλης μας.
Θα ήθελα να συγχαρώ τους καλλιτέχνες που δημιούργησαν την τοιχογραφία, να ευχαριστήσω την UrbanAct για την εξαιρετική συνεργασία μας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να ομορφαίνουμε την πόλη μας, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη δράση».